Aan de echte slachtoffers

Er worden allerlei theorieën, cijfers, hypotheses en een hoop onzin gepubliceerd over de ‘actuele crisis.’ Een interessante en deprimerende grafiek is over Engeland te vinden:

Screenshot from 2020-05-12 15-23-11

(Zie: W.M. Briggs)

Over deze onderliggende piek, kan heel wat gezegd worden. Zeer frustrerende, ten hemel schreiende dingen. Deze mensen zijn de echte slachtoffers van de huidige toestand. Geen slachtoffers van ‘het’ virus, dat an sich niet zo bedreigend is, maar slachtoffers van de massahysterie die erdoor werd uitgelokt. Laten we deze mensen niet vergeten:

– De 85-jarige man die nog midden in het leven stond. Iedere week had hij meerdere geplande activiteiten, ondernam hij uitstapjes met zijn kameraden. Hij kon zich nog verheugen over een goede gezondheid. Dit alles werd hem niet afgenomen door een virus dat zijn longen kapot maakte, maar door een stel paniek zaaiende politici en journalisten. Uit wanhoop over het opgesloten zitten en omdat hij het leven zonder zijn vaste activiteiten niet meer de moeite waard vond, schoot hij zich een kogel door zijn hoofd.

– De 8-jarige jongen die alleen thuis zat. Scholen zijn gesloten, activiteiten met en bezoeken bij zijn leeftijdsgenoten of grootouders werden verboden. Vader en moeder moesten gaan werken. Hij was alleen thuis. Door een vlaag van angst aangegrepen, sprong hij door het venster.

– De 50-jarige dame die al maanden met hoofdpijn kampte. Een geplande hersenscan werd aan het begin van de ‘coronacrisis’ afgezegd als een zogenaamd niet-dringend medisch onderzoek. Tot zes weken later de bom barstte en ze met misselijkheid op de afdeling spoedeisende hulp terecht kwam . Terwijl de, nu toch als noodzakelijk bevonden, hersenscan werd doorgevoerd, stopte ze met ademen en moest gereanimeerd worden. In de scan had men nog kunnen zien dat ze een vuistgrote hersentumor had, die zoveel druk uitoefende dat zelfs de basale functie ‘ademen’ niet meer kon worden uitgevoerd. Als de tumor zes tot acht weken eerder, i.e. ten tijde van de afgezegde scan, gediagnosticeerd was geweest had ze veel betere overlevingskansen gehad omdat a) de tumor nog veel minder ver doorgegroeid zou zijn en b) ze geen hersenschade door zuurstoftekort tijdens de reanimatie gehad zou hebben.

– De peuter die door zijn vader werd omgebracht in een poging tot uitgebreide zelfmoord en levenloos in een uitgebrand appartement werd gevonden.

Was het het waard?

Leave a comment